پیمانکاری ساخت
یکی از پرکاربردترین تاسیسات مورد استفاده در سیستم های تصفیه آب و فاضلاب مخازن بتنی هستند. همچنین تقریبا تمامی سازه های موجود در تصفیه خانه های بزرگ آب و فاضلاب را مخازن بتنی تشکیل می دهند. وجود ملاحظات غیرسازه ای مربوط به کاربرد این مخازن در سیستم های تصفیه مانند خوردگی، آب بندی، پایداری شیمیایی و دوام سبب شده است که ساخت مخازن بتنی برای کاربرد در صنعت آب و فاضلاب به تخصصی ویژه در پیمانکاری طراحی و اجرا تبدیل شود.
آب نیک با دانش فنی و تجربه کارشناسان خود هم اکنون می تواند بهترین خدمات پیمانکاری را در زمینه طراحی و ساخت مخازن بتنی ارائه نموده و از اتلاف هزینه های مالی و زمان ناشی از اشکالات طراحی و ساخت جلوگیری کند.
تحلیل و طراحی مخازن بتنی
به عنوان اولین گام در اجرای مخازن بتنی، طراحی نقش بسیار مهمی را در کارایی، ایمنی، دوام و ملاحظات اقتصادی دارد. چنانکه طراحی مخزن به درستی انجام نشده باشد، یا ایمنی و دوام آن به خطر می افتد و یا اینکه صرف هزینه های اضافی باعث اتلاف منابع مالی می شود. دانش فنی و استفاده از آیین نامه های معتبر پیمانکاری طراحی، بهترین ابزار برای انجام یک طراحی دقیق و حرفه ای است.
طراحان شرکت مهندسی آب نیک هم اکنون مخازن بتنی را با توجه به شرایط هر پروژه و براساس آیین نامه های معتبری چون BS 8007 ، BS 5337 ، ACI 350 R-83 و نشریه 123 تحلیل و طراحی می کنند. مراحل انجام تحلیل و طراحی مخازن بتنی به شرح زیر است:
- طراحی اولیه براساس فرآیند و معماری مخزن
- مدلسازی مخزن در نرم افزارهای تحلیل سازه ای
- بارگذاری و اعمال ترکیبات بار استاندارد
- تحلیل و تعیین نیروها و تنش ها
- طراحی سازه ای براساس تحلیل انجام گرفته
- تهیه نقشه های اجرایی
اجرا
به هنگام ساخت یک مخزن بتنی، علاوه بر ملاحظات عمومی سازه های بتنی لازم است که نکات ویژه دیگری نیز مد نظر قرار گیرد. رعایت این نکات باعث افزایش کارایی، دوام و عمر مخزن خواهد گردید. اگر چه برای رعایت آنها در هنگام ساخت هزینه چندانی صرف نمی شود، اما همین هزینه کم از تحمیل هزینه های گزاف ناشی از تعمیر و نگهداری و تخریب مخزن جلوگیری می کند. برخی از این نکات عبارتند از:
- کنترل نسبت آب به سیمان جهت کاهش نفوذپذیری و خوردگی آرماتورها
- تعبیه صحیح درزهای اجرایی، انقباضی و انبساطی جهت کنترل تنش های حرارتی
- رعایت حداقل پوشش بتنی روی آرماتورها جهت جلوگیری از خوردگی زودرس
- استفاده از مواد افزودنی جهت افزایش مقاومت و کارایی و کاهش نفوذپذیری
- کاربرد صحیح آب بند (واتر استاپ) به منظور جلوگیری از عبور سیال از درزها
- بتن ریزی در دمای استاندارد جهت کنترل ترک های ناشی از جمع شدگی بتن